Zamknij X

Uprzejmie informujemy, że w ramach naszej witryny używamy plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie oraz w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych preferencji.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza, że akceptujecie Państwo otrzymywanie plików cookies. Zmiany ustawień dla plików cookies możecie Państwo dokonać w każdym momencie użytkowania serwisu. Należy jednak pamiętać,że całkowite zablokowanie cookies (ciasteczek) przez przeglądarkę internetową może spowodować nieprawidłowe działanie strony www a nawet całkowicie uniemożliwić jej wyświetlanie. Więcej szczgółow znajdziecie państwo w zakładce Polityka prywatności.

Polityka Prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie internetowym Firmy Lab Empire s.c.

Ochrona prywatności Użytkowników strony www.labempire.com firmy Lab Empire ma dla nas ogromne znaczenie. W związku z tym publikujemy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Użytkownikach strony www.labempire.com.

Rozdział 1

Administrowanie danymi osobowymi

  1. Zgodnie z treścią Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 ze zm. - dalej „Ustawa") Firma Lab Empire s.c. Ewa Magdalena Lach, Grażyna Pyczuła ( zwany dalej Firma Lab Empire s.c.) z siedzibą w Rzeszowie 35 - 205, ul. Przy Torze 1, informuje, że jest Administratorem podawanych przez Państwa w dedykowanych formularzach, danych osobowych. Wypełnienie i wysłanie formularza kontaktowego czy uzupełnienie danych w formularzu składanego zamówienia znajdującego się na stronie Firmy Lab Empire s.c. oznacza przekazanie danych osobowych znajdujących się w formularzu.
  2. Firma Lab Empire s.c. zbiera wyłącznie dane, które posłużą do świadczenia wybranej przez Państwa usługi, udzielenia odpowiedzi na skierowane do Firmy Lab Empire s.c. zapytanie ofertowe, do realizacji złożonego przez Państwa zamówienia, do celów archiwalnych i statystycznych. Dane podawane przez Państwa w czasie wypełniania formularza online chronione i zabezpieczone są hasłem. Hasła Użytkowników są szyfrowane (dla bezpieczeństwa serwisu i danych Użytkowników nie możemy podać metody szyfrowania). Użytkownik w każdym momencie ma możliwość zmiany hasła za pomocą formularza na stronie. Prośba o zmianę hasła weryfikowana jest mailowo. Zaleca się, aby hasła Użytkowników nie stanowiły: frazy lub ciągi liczbowe sensowne (np. data urodzenia, imię, itd.). Nie zaleca się stosowania tego samego hasła w kilku serwisach. Zaleca się zmianę hasła co pewien czas. Dane przechowywane są na serwerach hostingodawcy z pełną dbałością o bezpieczeństwo.
  3. Każdemu Użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia. Podawanie danych osobowych jest dobrowolne. Formularz zawiera szereg kategorii obejmujących między innymi dane pozwalające na określenie tożsamości Użytkownika (dane osobowe, imię i nazwisko). Jednakże obligatoryjne jest wypełnienie tylko niektórych części formularza, zawierających kategorie dostarczające danych statystyczno-demograficzne oraz danych placówki zatrudnienia. Ponadto, w celu świadczenia na rzecz Użytkowników naszego serwisu internetowego niektórych usług drogą elektroniczną, możemy zbierać i przetwarzać dane osobowe Użytkowników w sposób inny niż rejestracja.

Rozdział 2

Ujawnianie danych osobowych

  1. Zebrane dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnym innym osobom ani podmiotom, chyba że będzie to wymagane obowiązującymi przepisami prawa lub zostanie zawarta stosowna umowa gwarantująca ochronę Państwa praw i prywatności. Firma Lab Empire s.c. nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych Użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Rozdział 3

Gromadzenie innych danych

  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Firma Lab Empire s.c. wykorzystuje pliki typu cookies w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z Serwisów przez Użytkowników i nie zbiera w sposób automatyczny żadnych innych informacji o Użytkowniku. Działanie to nie służy zbieraniu ani przetwarzaniu danych osobowych. Istnieje możliwość wyłączenia funkcji cookies za pomocą odpowiedniej konfiguracji ustawień przeglądarki internetowej wykorzystywanej przez Użytkownika, jednak może to spowodować utratę dostępu do niektórych funkcji strony www.labempire.com
  3. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym Firmy Lab Empire s.c. z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.
  4. Poprzez stronę www.labempire.com pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    • w ramach naszych serwisów internetowych możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:

      "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,

      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,

      pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,

      "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
  5. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym Użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym Użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
  6. Firma Lab Empire s.c. informuje, że w momencie połączenia się przez Użytkownika z Serwisem, w logach systemowych pojawiają się informacje o numerze (w tym IP) i rodzaju urządzenia końcowego Użytkownika, a także czasu połączenia ze stroną oraz inne dane eksploatacyjne dotyczące aktywności Użytkownika w Serwisie. Firma Lab Empire s.c. w celach technicznych przetwarza te informacje zgodnie z przepisami obowiązującego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej prawa.

Rozdział 4

Modyfikacja lub usunięcie danych osobowych

  1. Firma Lab Empire s.c. informuje o przysługującym Państwu na podstawie Ustawy prawie dostępu do swoich danych, ich modyfikowania oraz usuwania. Firma Lab Empire s.c. zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszej Polityce Prywatności, jednocześnie zapewnia, że prawa Użytkownika wynikające z niniejszego dokumentu nie zostaną ograniczone bez jego zgody. Wszelkie zmiany dotyczące Polityki prywatności będą publikowane na niniejszej stronie.
  2. Użytkownik ma możliwość edycji swoich danych osobowych za pomocą formularza dostępnego w serwisie.
  3. Użytkownik ma możliwość usunięcia swojego konta w serwisie. Aby to zrobić, należy wysłać wiadomość zawierającą login uzytkownika w serwisie na adres: biuro@labempire.com Chęć usunięcia konta zostanie potwierdzone drogą mailową.
  4. Ochrona prywatności stała się jednym z kluczowych zagadnień w rozwoju Internetu i związanego z nim handlu elektronicznego. Jako właściciel serwisu internetowego dołożymy wszelkich starań aby zapewnić Państwu wysoki standard ochrony prywatności w Internecie ze strony Firmy Lab Empire s.c.

Opracowanie©: Ewa Magdalena Lach, Grażyna Pyczuła

Wszelkie prawa koncepcyjne i intelektualne, zastrzeżone ©.